risenta 3d

Ett nötsmör är både gott och enkelt att göra! Har du testat? 🥜🌰

Grön planet

– ett självklart val för oss

VÅRT LÖFTE, 100%

klimatkompenserad

På Risenta arbetar vi aktivt med att minska vår miljöpåverkan och sänka våra klimatutsläpp. Vi har jobbat med energieffektivisering i flera år och har t.ex. idag 100% förnybar energi i våra egna produktionsenheter och kontor. Vi tar ansvar för hela kedjan av våra produkter. Sedan 2016 klimatkompenserar vi därför dessutom för de klimatutsläpp vi ännu inte kommer åt - hela vägen från odling till butik. 100% klimatkompenserat helt enkelt. Här kan du läsa om hur vår kompensation går till.

I samarbete med Zeromission

Vi bad U&We att gå igenom hela vår verksamhet och se hur stor miljöpåverkan vi faktiskt har i hela kedjan. Det är sedan Zeromission som är ansvarig för att sköta vår klimatkompensation genom sina projekt i Sydamerika. Den koldioxid som släpps ut från bondens energiförbrukning och transporter, båten som fraktar grödorna till Sverige, vår egen blandning och förpackning i Rotebro till våra säljares bilar, allt detta klimatkompenserar vi och omvandlar till träd i regnskogen i Peru och Mexiko.

Skyddar och planterar träd

Vi tycker det är otroligt häftigt att se vilken betydelse vårt bidrag faktiskt har för de regnskogsområden som annars riskerar skövlas. Kommande år planterar vi över 10 000 träd i Chiapas- och Oaxaca området i Mexiko och skyddar över 400 000 träd i Amazonas i östra Peru. Förutom den positiva miljöpåverkan av träden hjälper projekten till att utbilda småjordbrukare att odla hållbart på sina gårdar.

Så här ser vi till att det inte ska bli en negativ miljöpåverkan av någonting vi gör för att du ska kunna köpa och mumsa i dig Risentas produkter, allt vi tar ut sätter vi in igen. Och det känns helt enkelt så rätt för oss.