risenta 6d

Dags för kräftskiva och smarrig västerbottenpaj! 🥧

Gröna steg

Vårt sätt att göra skillnad

Alltid gult, alltid gott

Risenta vill ge dig naturlig växande mat på så många goda och spännande sätt som möjligt och så enkelt att använda som möjligt – alltid gult, alltid gott. Dessutom är det bra för klimatet eftersom allt är 100% vegetariskt, jättebra tycker vi och vi hoppas du tycker detsamma. Vi skulle kunna stanna där men vi vill gärna ta ett par steg till för att bidra till en bättre framtid, vi kallar det våra Gröna steg.

Här gör vi skillnad

Vi har valt tre områden där vi tror vi kan göra störst skillnad. Tre steg som är vårt sätt att göra en meningsfull insats för klimatet och de människor vi jobbar med. Enkelt uttryckt handlar det om grön mat, grön planet och gröna fingrar.

Grön mat

Vi arbetar aktivt med att erbjuda dig riktigt goda växtbaserade matprodukter, genom att inspirera till ”grönare” matlagning och erbjuda innovativa produkter som gör det enklare för dig att äta mer hållbart. Att äta grönt är att göra en stor tjänst för klimatet och få in mer hållbarhet i vardagen.

Visste du att torkade bönor faktiskt är den minst klimatpåverkande proteinkällan som finns? Vi berättar gärna om hur du kan äta bättre med hjälp av våra växtbaserade produkter. Här har vi även samlat några goda ”gröna” recept om du vill ta ett grönt steg direkt.

Läs mer

Grön planet

Vi tar ansvar för hela värdekedjan av våra produkter. Sedan 2016 har vi därför klimatberäknat och klimatkompenserat för vår verksamhet från odling till butik. Genom trädplantering och bevarande av regnskog klimatkompenserar vi hela vägen från odling och transport genom vår produktion och fram till att det hamnar i din butik. Så varje gång du äter en Risentaprodukt är du med och bidrar till att träd planteras och bevaras i Sydamerika. 

Läs mer

Gröna fingrar

Vi har hela världen som arbetsfält och just på grund av det vet vi att villkoren för att äta, arbeta och leva ser väldigt olika ut för människor beroende på var de bor. Förutsättningarna beror på en mängd olika saker, och vi kan påverka den del som framförallt har med vårt inköpsarbete att göra. Därför är bland annat mänskliga rättigheter ett ständigt pågående arbete, där vi och våra branschkollegor har ett ansvar att arbeta långsiktigt. Läs mer om vår uppförandekod och de krav vi ställer på våra leverantörer.

Läs mer